Hoppa till sidans innehåll

Starta eget konsultföretag

Det finns många bra skäl att ha eget företag – personlig utveckling, frihet och självbestämmande, ekonomiska fördelar och möjligheter. Just att få bestämma själv måste nästan upplevas för att värderas rätt. Att du har eget företag behöver dock inte betyda att du får mer administrativt arbete än du haft som anställd, tvärtom.

Kyrkrodd på Siljan.

När du kommer ombord har du god hjälp av oss, vi är proffs på att ha eget företag. Mycket, mycket bättre än vi är på kyrkrodd.

Starta eget konsultföretag

Här hittar du fem inspelade webbinarium där vi berättar om att starta eget aktiebolag som konsult. Rubrikerna är: 

🤷‍♀️ 1. Varför startar så många AB?
🌠 2. Hur din dröm blir ett eget AB
📒 3. Så ser ekonomin ut som egenföretagare
♻️ 4. Hur lyckas man som egen över tid?
💡 5. Hur du förverkligar din affärsidé.

Vad tjänar jag som egen konsult?

En av de första funderingar man har är ifall det skulle fungera ekonomiskt. Kvadrats ekonomisnurra ger dig en bild av hur den ekonomiska biten ser ut och fungerar när du har eget bolag.

Det är lättare än du tror!

Så här säger en av de konsulter som anslutit till Kvadrat: “Jag har jobbat som konsult i närmare sexton år och alltid haft en längtan att starta eget. Övergången från att vara anställd till att bli egen har inte varit så stor som jag trodde. Genom Kvadrat fick jag mycket bra stöd att starta mitt företag. Det var mycket enklare än vad jag trodde och gick väldigt smidigt.

Hur gör jag?

Normalt tar det mellan en och två månader att sätta upp bolaget innan du kan börja arbeta, men det är inte så komplicerat om du vet vad du behöver göra. Att skapa en affärsplan är ett viktigt steg, inte bara för ditt framtida företag men också vid kontakt med bank, finansiärer, kunder och andra målgrupper. Vad för produkt eller tjänst ska du sälja? Vad är det som gör att just din affärsidé står ut bland konkurrenterna? Vilka är dina kunder?

Din affärsidé

På verksamt.se kan du skapa din affärsidé online och samla all information om ditt företag på ett ställe. För varje steg i affärsplanen får du tips och information om vad du bör tänka på som till exempel företagsnamn, marknadsföring och försäljning, prissättning, budget mm. Det är också på verksamt.se som du registrerar ditt företag. När du ansluter till Kvadrat får du en enkel guide som underlättar för dig när du registrerar ditt bolag.

Ekonomisk rådgivning

När du ansluter till Kvadrat ingår fri rådgivning hos en av våra ekonomipartners. De kan hjälpa dig med företagsregistreringen och hur du ska fylla i “Skatte- och avgiftsanmälan" på verksamt.se, hur du tar ut pengar från ditt bolag på ett smart sätt och mycket annat. Har du inte egna kontakter för bokföring så kan vi rekommendera någon av våra partners. 

Bankkontakt

Vi erbjuder också samarbetsavtal med olika banker med bra avtal för konsulter anslutna till Kvadrat.

Företagar-slacken 

När du har anslutit kommer du in i ett nätverk av engagerade konsulter som är proffs på egenföretagande. I vår slackkanal hjälper vi varandra löpande med alla typer av frågor. 

Kvadrat i siffror

 • 593

  Konsulter, kollegor och kompisar

 • 346

  Kunder senaste året

 • 76/100

  Nöjd kund-index

Vision

Världens lyckligaste yrkesmänniskor

Branscher

 • Bank och försäkring
 • Offentlig sektor
 • Digitala produkter
 • Telekom
 • Utbildning/forskning
 • Medtech
 • Automotive
 • Retail
 • Logistik
 • Återvinning